úterý 25. října 2016

Po 100 letech aneb deky kam se podíváš

Jak už napovídá nadpis, trvalo mi opravdu hooodně dlouho, než jsem se dostala k tomu sem přidat malý průřez toho, co jsem za tu dobu vytvořila. No, upřímně....v životě se mi toho událo hodně, v tvorbě to bylo o hodně slabší :) Dnes jsem se rozhodla, že Vám ukážu deky pro miminka, které jsem šila. Jsou to konečně deky pro holčičky...do teď jsem totiž měla tu čest, vyrábět deky jen pro chlapečky :))

Jednu deku jsem šila s holčičkou v bříšku a druhou, pro změnu s batoletem za zády, pro jinou holčičku, která byla taky ještě v bříšku. Obojí bylo náročné jak fyzicky, tak časově...proto nemám žádné fotky z průběhu.

Ale moc ráda bych se s Vámi podělila o obě deky, které holky hojně využívají. Deka je šitá patchworkovou metodou, horní strana je z velmi kvalitní 100% bavlny, spodní strana je z minky, aby holkám při válení na zemi nebyla zima a s výhledem na to, že až budou větší, tak se s ní třeba rády zakryjí u pohádky, tak aby jim nebyla zima. Uvnitř deky je v prvním případě vatelín a ve druhém termolínové duté vlákno. Ale protože můžu srovnat tyhle dva materiály, tak s klidem konstatuji, že už vždycky budu používat jen vysokogramážový termolín- krásně se s ním pracuje, při prošívání se "nehýbe" a horní bavlněná vrstva na něm krásně drží. Výsledek je pak mnohem lepší, než s vatelínem.



Deka je pro zpevnění prošitá ve švech kolem hlavního motivu a ještě kolem okraje. Velikost deky je cca 100x120cm.




Druhou deku jsem ladila na přání maminky více do růžova. Při jejím sestavování mě napadlo několik dalších vychytávek. V dece jsou nepravidelně všitá poutka k upevnění hraček nebo aby si mohlo miminko jen tak "žužlat výstupky". Ze zadní části je opět minky a uvnitř je již zmíněné termolínové duté vlákno. Deka je krásně teploučká a miminko se po ní bez obav maminky může válet po zemi :) Rozměry deky jsou 120x120 cm.






A příště??....Deka zase pro kluka :))) Ale taky ukázka nových pouzdýrek, které budou skladem. Pozor od každého bude pouze jeden kus. Je to skvělý vánoční dárek pro maminku, sestru, babičku nebo kamarádku! Tak se podívejte na náš e-shop, jestli nevyberete i něco pro sebe :)